23 jaar getrouwd, simpel en zorgeloos?

Zeven jaar geleden schreef ik onderstaand stukje op facebook en wat ik schreef is nog net zo waar als toen 🙏. Dit jaar (2020) ben ik alweer 23 jaar getrouwd met deze heerlijke man 😍.  Wat er in de loop der jaren nog bij is gekomen is de dankbaarheid voor een van de allerfijnste dingen met hem: het gewoon kunnen ‘zijn’. Helemaal mezelf zijn en alles wat mij bezig houdt en inspireert even loslaten. Om de liefde en het genieten te kunnen voelen. Vroeger vond ik dat saai, daar schreef ik ook over. En nu weet ik inmiddels ook dat ik het vooral heel ENG vond. Maar nu dank ik spirit op mijn blote knieën voor zoveel vrede en ontspanning, simpel en zorgeloos. En Gert natuurlijk 😉.

 

‘Sja, en toen werd ik toch nog bij de kladden gegrepen om mijn dagelijkse portie dankbaarheid te laten zien….wat ik natuurlijk ECHT NIET hoef te doen, en daar ben ik dan alvast ook maar weer dankbaar voor. Het fijnste is om me dankbaar te voelen en me er dan zo lekker in te wentelen en te voelen wat dat met me doet. Om de liefde te voelen in het moment, mijn compassie en mijn blijdschap over zoveel rijkdom. Zoiets. Vandaag! is er echter best een goede reden om eens uit te pakken over waar ik me dankbaar over voel. 17 jaar geleden getrouwd alweer met mijn partner Gert.

Dankbaar voor: de enorme knal waarmee ik na ongeveer acht jaar rozewolkzitten op de grond terecht kwam om te ontdekken dat ik het HELEMAAL NIET LEUK MEER vond. En dat ik dacht dat het allemaal aan HEM lag. Sjoe wat heb ik daar diep in gezeten, wat heb ik me verzet tegen de gevangenis waar ik dacht in te zitten, de burgerlijkheid, tegen de ‘geen seks’ periode, de monogamie, de zorg, de kinderen, de ‘gezellig op de camping’ vakanties en altijd met elkaar. En hij droeg het allemaal, keek het zo eens aan en voelde wat er te voelen viel. Zelfs toen na mijn veelvuldig uit de band springen en opbloeien op allerlei gebied 😉, mijn ergens in een spelonk verstopte jaloezie en manipulatiedrang volledig op hem botvierde toen hij ook eens voor zichzelf koos.
Er is er maar één die dit creëert, en dat ben ik zelf. Dat voel ik iedere keer weer opnieuw, en niet alleen in deze relatie maar met iedereen die ik tegenkom.
Dit is waar ik me het meest blij en dankbaar mee ben, naast alle mooie en bijzondere dingen die er gebeurd zijn vanaf deze dag 17 jaar geleden!’
Zoek jij een manier om ook in vrede en ontspanning in je relatie te kunnen zijn, zelfs als ie lekker passioneel is? En dan maakt het niet uit in welke constellatie deze is: heteroseksueel, homoseksueel, queerseksueel, voel je welkom bij me om voorbij de dualiteit te komen onderzoeken waar de schat ligt.
Je kunt contact met me opnemen voor een gratis telefoon- of videogesprek van 15 minuten via het contactformulier ❤️
Een paar foto’s uit de oude doos